Ik ben Iris, woon in Leusden en ik ben het afgelopen jaar begonnen met de studie communicatie in Utrecht.

Ik heb deze studie gekozen omdat ik graag creatief bezig wil zijn, maar later wel in een kantoorfunctie wil werken. In mijn studie doe ik veel projecten in groepjes, ik heb een vast groepje en kan met iedereen goed samenwerken. Het was fijn dat we elkaar in de periode van september tot december nog een beetje hebben leren kennen, toen mochten we nog een paar dagen per week naar school. Nu vindt alles digitaal plaats, via groeps-whatsapp en dat gaat goed.

Tussen het werken door kletsen we ook gezellig over andere dingen, maar toch kijk ik erg uit naar de tijd uit dat we live met elkaar aan projecten kunnen gaan werken. Vorige week was het design thinking week op school. Daar waren ouderejaars heel enthousiast over, maar dat viel me heel erg tegen, waarschijnlijk ook omdat het allemaal digitaal moest.

Sinds een paar weken start ik de dag met een workout. Ik heb dit samen met vriendinnen bedacht om te doen. Elke dag sturen we elkaar foto’s dat we het gedaan hebben.  

Mijn grote passie is dansen, dat doe ik 3 tot 4 keer per week, moderne dans. Ik kan daar heerlijk mijn ei in kwijt. Vanwege corona dansen we wel al maanden buiten op de parkeerplaats in plaats van in de danszaal, maar het is toch fijn dat we samen kunnen dansen.

Gelukkig ben ik nog best vaak op pad in coronatijd, ik heb een baantje in de jumbo en af en toe kan ik op kinderen passen. Ik spreek vaak ook met vriendinnen af, zoveel mogelijk afzonderlijk. Veel meiden van de middelbare schooltijd zijn nog steeds goede vriendinnen. Nieuwe mensen leren kennen is lastig nu in coronatijd. Dat vind ik ook het meest vervelende van deze coronatijd. Hopelijk duurt het niet lang meer.